Безплатни, профилактични прегледи за деца на очите, слуха и за гръбначни изкривявания

Лайънс скрининг център - Варна

05 Oct, 2014

От 1 октомври 2014 до 30 юни 2015 година, на четна дата от 9 до 13 часа, нечетна дата от 14 до 18 часа, в Лайънс скрининг център, на бул. „Осми Приморски полк” 67 А, (Моб.: 0885050750), в безвъзмездно предоставени от община Варна помещения, с набрани от благотворителни мероприятия, от приятели и лични средства на членовете и всеотдайната работа на доброволци, Лайънс клуб Варна, второ десетилетие осигурява условия за безплатен очен скрининг на децата на Варна и Областта, под ръководството на водещи офталмолози, д-р Руслан Тошев, д-р Светла Николова.

Втора година продължаваме със записванията на деца за профилактика на гръбначните изкривявания и на слуха, която се извършва в Лайънс скрининг центъра безвъзмездно от екипите на доц. Димитър Райков и доц. Марио Милков в ежемесечно определяни от тях дати.

Скрининг апаратурата в лайънс центъра е последно поколение, не изисква обратна връзка от детето и е подходяща за най-ранна възраст.

Апаратът на доц. Милков позволява слухов скрининг на новородени.

За очен скрининг с апарата Плус оптикс е достатъчно детето да може да стои седнало.

 

ЛК Варна е чартиран през пролетта на 1999 година и вече 15 години утвърждава превенцията, като интелигентния подход към грижата за детското здраве. Лайънс ценностната система на служене привлича за съмишленици не само утвърдени в своите сфери на реализация хора, а и младежи, които активно се включват като доброволци в програмите за безплатен масов скрининг в яслите и градините и в информационните ни кампании отново свързани с превенция на заболявания при децата и младежите.

Лайънс клуб Варна е „Клуб на годината – активности” за 2014 година в

Асоциация на лайънс клубовете в България, Дистрикт 130

 

Lions Clubs International е най-голямата благотворителна организация в света. Неговите 1,35 милиона членове в повече от 46 000 клуба служат на своите общности в 207 страни и географски райони по целия свят. От 1917 г. Лайънс клубовете подпомагат слепи и хора с увредено зрение, подкрепят младежки инициативи и укрепването на местните общности чрез практически услуги и хуманитарни проекти. За повече информация относно Lions Clubs International, посетете lionsclubs.org, за Лайънс България – lions.bg, за ЛК Варна – lionsvarna.org и facebook.com/lions.varna

Лекарите съветват в периода на израстване профилактични прегледи да се извършват на всеки 6 месеца.

Лайънс клуб Варна осигурява условия за безплатен очен, слухов и на гр. изкривявания скрининг

Коментари (0)

Вашият коментар :